• 12.10.23, 06:56

Millest tehakse toiduvärve?

Toiduained võivad olla värvitud näiteks punaseks, pruuniks või roheliseks, aga mis annab neile sellise värvuse?
© Shutterstock
  • © Shutterstock
Toidu jaoks mõeldud värvained on kas taimset või loomset päritolu või siis on need sünteetilised. Euroliidus tähistatakse neid koodidega E100 kuni E199.

Seotud lood

Lood
  • 02.01.23, 14:20
Rikkus punetab Hiiumaa külje all merevees
Lood
  • 26.01.24, 06:30
Miks on paljude lindude väljaheide valge?
Loomade väljaheide on tavaliselt pruun, miks on lindude oma valge?
Lood
  • 28.03.24, 06:41
Kas halli värvi asjadel üldse on värvus?
Meie silmad eristavad erineva lainepikkusega nähtavat valgust värvustena. Kas hall on üldse värvus ja kas sellele vastab mingi lainepikkus?
Lood
  • 01.04.20, 13:27
DNA andis ürgsele tüdrukule näo
Üksainus väike sõrmelüli aitas teadlastel luua ammu väljasurnud inimliigi esindaja portree. Tänu sellele teame, milline võis välja näha kümneid tuhandeid aastaid tagasi elanud tüdruk, kes oli liigilt denislane ehk Denissi inimene.

Tehnoloogia

Ajalugu

Loomariik

Taimed

Füüsika

Sinu keha

Suured teadlased

Tagasi Imeline Teadus esilehele