• 06.03.25, 05:47

Kus keevad kartulid kõige kiiremini?

Üks pott kartuleid pannakse keema mäe tipus ja teine merepinna kõrgusel. Kummas potis saavad kartulid kiiremini valmis?
© Jeff Diener / getty images
  • © Jeff Diener / getty images
Vee keemispunkt sõltub ümbritseva keskkonna õhurõhust. Merepinnal valitseva õhurõhu korral hakkab vesi keema temperatuuril 100 oC. Mäetipus on õhurõhk aga madalam ning seega langeb ka vee keemispunkt.

Seotud lood

Lood
  • 24.05.24, 06:20
Kas vee keemispunkt muutub koos kõrgusega?
Lood
  • 12.06.24, 06:49
Kas võib tõsi olla, et soe vesi on külmast veest raskem ja miks see nii on?
Jääkuubikud tõusevad klaasis alati pinnale, sest jää on kergem kui vesi. Mis juhtub siis, kui jää sulab? Kas jäävesi jääb ikka pinnale? Kas külma ja sooja vee tihedus erinevad?
Lood
  • 21.11.24, 05:42
Miks on palavus meie kehale nii kurnav?
Lood
  • 04.03.25, 05:03
Su koduaed kubiseb pisikestest põnevatest koletistest
Vaikne idülliline aed on maailm, mis on täis jubedaid saladusi. Igal suvel käib seal armutu võitlus ellujäämise nimel.

Tehnoloogia

Ajalugu

Loomariik

Taimed

Füüsika

Sinu keha

Suured teadlased

Tagasi Imeline Teadus esilehele