Õun sisaldab fenoolseid ühendeid – aineid, mis kaitsevad seda hallituse ja bakterite eest.
Kui õun maha kukkudes vigastada saab või pooleks lõigatakse, puutub see kokku õhus oleva hapnikuga. Algab oksüdeerumine, mis tähendab seda, et piltlikult läheb õun justkui väga kiiresti rooste.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Suurem osa meist teab, et peaksime puuvilju enne nende söömist pesema. Kas puuvili saab kraani all loputades tõesti päris puhtaks või jääb mingi osa bakteritest ja taimekaitsemürkidest siiski selle pinnale?
Kui ma löön end millegi vastu ära, tekib verevalum, mis aegamisi muudab värvust. Esialgu on see punakas-sinakaslilla, siis roheline ja kollane. Miks?
Vaikne idülliline aed on maailm, mis on täis jubedaid saladusi. Igal suvel käib seal armutu võitlus ellujäämise nimel.