Teadlased uurisid põhjalikult soolebaktereid ja avastasid erilise mehhanismi, mis pidurdab rasvkoe kasutamist ehk rahvakeeli rasvapõletust ning suurendab samas 2. tüüpi diabeedi riski.
Ülekaaluliste arv maailmas on alates 1975. aastast kolmekordistunud. Kui me midagi ette ei võta, on aastaks 2035 pooled Maa elanikest ülekaalulised. Just niisuguse hoiatuse on andnud maailma ülekaalulisuse föderatsioon (WOF) ja ka teadlased, kes on mures epideemia mõõtmeid võtva rasvumistõve pärast, mis levib paljudes maailma paigus. Seepärast üritataksegi iga hinnaga mõista seda tervisehäiret põhjustavaid mehhanisme.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Läänemaailma suurlinnade elanikud söövad aina enam sellist toitu, kus on väga vähe kiudaineid. Tulemusena võib nende seedesüsteemi võime taimse materjaliga hakkama saada oluliselt nadimaks muutuda.
Teadlased on välja selgitanud, kuidas mõni toiduaine muudab aju närvivõrgustiku struktuuri nii, et tekib suurem tahtmine ka hiljem sama toitu süüa.
Eesti teadlased kombineerisid isiksuseuuringutel saadud tulemusi geeni- ja terviseandmetega ning järeldasid, et kehakaal võib mõjutada inimese iseloomujooni.
Üksainus väike sõrmelüli aitas teadlastel luua ammu väljasurnud inimliigi esindaja portree. Tänu sellele teame, milline võis välja näha kümneid tuhandeid aastaid tagasi elanud tüdruk, kes oli liigilt denislane ehk Denissi inimene.