• 10.11.24, 05:25

7 müüti liha kohta: kus on tõde ja mis on vale?

© Shutterstock
  • © Shutterstock
Lihapaki põhjas ning praelõigu sees olev vedelik meenutab verd, kuid ei ole seda. Lihamahla värvib punaseks hoopis rauda sisaldav valk nimetusega müoglobiin.

VALE

Seotud lood

Lood
  • 27.05.24, 06:59
Kutsumata voodikaaslased: bakterid, seened ja lestad
Lestad tunnevad ennast sinu padjapüüril nagu kodus, kohv ja punane vein võõpavad su hambad tasapisi kollaseks ning üks külmetus­haigus ajab teist taga. Meie kliima oma ohtude ja lõksudega on põhjamaise inimese tervisele tõsine katsumus. Meelt ei tasu aga siiski heita – Imeline Teadus on kogunud kimbu nõuandeid, kuidas sellest kõigest terve nahaga välja tulla.
Lood
  • 01.06.22, 14:05
Kuidas maitses dinosauruse liha?
Lood
  • 05.12.23, 06:14
Kas inimene on eriliselt kohastunud sööma sooja toitu?
Loomad ei söö sooja toitu nagu inimesed. Kas meie liik on kuidagi eriomaselt kohastunud taluma palavat toitu?
Lood
  • 24.03.25, 22:24
Miks me ei mäleta oma varajast lapsepõlve?
Imikud suudavad kodeerida ehk töödelda ja salvestada konkreetseid mälestusi, näitab uus Yale’i ülikoolis tehtud uuring. See tulemus viitab sellele, et nn „infantiilne amneesia“ ehk fakt, et me ei mäleta oma esimestest elukuudest ja paarist aastast midagi, võib olla mälestuste meenutamise probleem - mitte pole asi selles, et meil neid mälestusi salvestunud ei ole.

Tehnoloogia

Ajalugu

Loomariik

Taimed

Füüsika

Sinu keha

Suured teadlased

Tagasi Imeline Teadus esilehele